Dolar 41,9491
Euro 49,0004
Altın 5.783,04
BİST 10.246,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Yenilebilir yabani otları eğitimde tanıdılar

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği  “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar,  bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. 

Yenilebilir yabani otları eğitimde tanıdılar
REKLAM ALANI
1 Mayıs 2024 00:36
115

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği  “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar,  bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. 

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi”  büyük ilgi gördü. 

ARA REKLAM ALANI

Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi.
Katılımın ağır olduğu eğitimde Özdemir, iştirakçilere hem yenilebilir yabani otlar kümesindeki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde değerli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle tabiatta çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde değerli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki tipi bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir.

Yenilebilir yabani otlar kümesinde yer alan bitkiler birebir vakitte düşük bütçeli besinler ortasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Besin Merkezi’nde uzman ekiple  6 farklı tanım uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sıhhat açısında yararlı yabani otları güzel tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. 

Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. İştirakçiler gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi  yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: